Stiri

02/02/2016

Institutul de Economie Sociala si Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc va recomanda Manualul de incluziune financiara prin economie sociala

Manual de incluziune financiara prin economie sociala prezinta rolul organizatiilor de economie sociala in combaterea excluziunii financiare. “Excluziunea financiara nu este un concept absolut, uneori se utilizeaza pentru a desemna fenomenul si termenii „persoane nebancabile” sau „partial bancabile”. Aspectele cheie ale excluziunii financiare sunt: lipsa unui cont bancar, lipsa economiilor,lipsa activelor, lipsa accesului la educatie financiara, lipsa asigurarilor, lipsa creditului accesibil.Excluziunea financiara este fenomenul care ii afecteaza pe cei care detin foarte putini bani in toate formele mentionate”.

citeste mai mult »

17/12/2015

Creditul mai aproape de persoanele aflate in situatii de vulnerabilitate

Marti, 15.12.2015 a avut loc conferinta de finalizare a implementarii proiectului "ICAR Incluziune prin micro Credit si Ajutor Reciproc ", derulat de Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania, alaturi de Institutul de Economie Sociala din cadrul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile si 26 de Uniuni si CAR locale.

citeste mai mult »

10/12/2015

Conferința de închidere a proiectului “ICAR - Incluziune prin microCredit și Ajutor Reciproc – strategie sustenabilă a economiei sociale pentru ocupare și creare de întreprinderi sociale”

Marți, 15.12.2015 va avea loc conferința de finalizare a implementării proiectului “ICAR Incluziune prin micro Credit și Ajutor Reciproc – strategie sustenabilă a economiei sociale pentru ocupare și creare de întreprinderi sociale”, derulat de Uniunea Națională a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariaților din România, alături de 27 de parteneri la nivel național. Proiectul implementat în perioada ianuarie – decembrie 2015 este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Evenimentul se va desfășura la Hotel Royal din București, începând cu ora 09.00.

citeste mai mult »

04/12/2015

Vizita de studiu – schimb de experienta 9-13 noiembrie 2015 in Liverpool

Au participat reprezentati ai noilor structuri de economie sociala C.A.R. din cadru Proiectului ICAR Incluziune prin microcredit și Ajutor Reciproc – strategie sustenabilă a economiei sociale pentru ocupare și creare de întreprinderi sociale”.

citeste mai mult »

02/12/2015

Piaţa mixtă de servicii sociale este o soluţie pentru dezvoltarea economică şi incluzivă

Cea de-a cincea ediţie a Conferinţei Naţionale de Economie Socială, organizată de Institutul de Economie Socială, din cadrul Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC), alături de Uniunea Naţională a Caselor de Ajutor Reciproc, a avut loc la Bucureşti. Au fost dezbătute principalele progrese realizate de sectorul economiei sociale şi care sunt soluţiile pentru ca economia socială să rămână un actor cheie în combaterea sărăciei şi excluziunii sociale în România.

citeste mai mult »

07/09/2015

Lansare SESCAR Tg. Mures

IES si Uniunea Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor Mures anunta infiintarea unei Case de Ajutor Reciproc in Tg. Mures.

citeste mai mult »

07/09/2015

Lansare SESCAR Sebes

IES si Casa de Ajutor Reciproc Unirea Deva I.F.N. anunta dezvoltarea unui punct de lucru in Sebes, judetul Alba.

citeste mai mult »

07/09/2015

Lansare SESCAR Hunedoara

IES si Uniunea Teritoriala a Caselor de Ajutor Reciproc Hunedoara anunta infiintarea unei noi Case de Ajutor Reciproc in Hunedoara.

citeste mai mult »

07/09/2015

Lansare SESCAR Recas

IES si Casa de Ajutor Reciproc Decebal I.F.N Deva anunta dezvoltarea unui punct de lucru in Recas.

citeste mai mult »

07/09/2015

Lansare SESCAR Timisoara

IES si Casa de Ajutor Reciproc Ulpia anunta dezvoltarea unui punct de lucru in Timisoara.

citeste mai mult »

03/09/2015

Lansare SESCAR Gaesti, Voinesti, Titu

IES, Uniunea Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc Dambovita, Casa de Ajutor Reciproc Invatamant Targoviste si Casa de Ajutor Reciproc Judetean Targoviste au lansat trei Case de Ajutor Reciproc in Voinesti, Gaesti si Titu.

citeste mai mult »

03/09/2015

Lansare SESCAR Tufesti

IES si Casa de Ajutor Reciproc Invatamant Braila au lansat o Casa de Ajutor Reciproc in comuna Tufesti, judetul Braila.

citeste mai mult »

03/09/2015

Lansare SESCAR Maracineni si Buzau

IES, Uniunea Teritoriala Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc Buzau si Casa de Ajutor Reciproc Apcarom Buzau I.F.N. au lansat un nou CAR in comuna Maracineni si au dezvoltat un punct de lucru in orasul Buzau.

citeste mai mult »

12/08/2015

Institutul de Economie Sociala si Uniunea Nationala a CARS din Romania UNCARS organizeaza Program de formare de formatori TOT Educatie si incluziune financiara prin economia sociala ICAR 21-27 septembrie 2015

Curs autorizat de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari; la final participantii vor dobandi un Certificat de absolvire pentru ocupatia Formator (certificat recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si de Ministerul Educatiei Nationale).

citeste mai mult »

06/08/2015

Lansare SESCAR Moldovita

IES, si Asociatia Casa de Ajutor Reciproc Invatamant Falticeni I.F.N. anunta lansarea unui punct de lucru in Moldovita.

citeste mai mult »

06/08/2015

Lansare SESCAR Racaciuni

IES si Casa de Ajutor Reciproc Solidaritatea IFN Buhusi anunta dezvoltarea unui punct de lucru in Racaciuni.

citeste mai mult »

06/08/2015

Lansare SESCAR Brod

IES si Casa de Ajutor Reciproc Tractorul Brasov I.F.N. anunta dezvoltarea punctului de lucru din Bod.

citeste mai mult »

06/08/2015

Lansare SESCAR Valcea

IES, Uniunea Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc Valcea si Casa de Ajutor Reciproc Sanitar Ramnicu Valcea I.F.N au lansat un nou CAR si un punct de lucru in orasul Ramnicu Valcea. Cele doua structuri de economie sociala vor veni in sprijinul persoanelor vulnerabile prin asigurarea accesului la servicii financiare adecvate si la educatie financiara si antreprenoriala. Fata de imprumuturile acordate de alte institutii financiare, Casa de Ajutor Reciproc raspunde cerintelor sociale, prin dezvoltarea unor forme alternative de finantare a solidaritatii.

citeste mai mult »

06/08/2015

Lansare SESCAR Dragasani

IES, Uniunea Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc Valcea si Casa de Ajutor Reciproc IFN C.F.R. Ramnicu Valcea anunta dezvoltarea punctului de lucru din Dragasani.

citeste mai mult »

15/07/2015

ATELIER INTERREGIONAL DE INCLUZIUNE FINANCIARA

Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania U.N.C.A.R.S.R si Institutul de Economie Sociala din cadrul FDSC au organizat in data de 7 iulie 2015 un atelier interregional de incluziune financiara ce are drept scop analizarea politicilor publice de la nivel national privind casele de ajutor reciproc si a tendintelor de la nivel European.

citeste mai mult »

26/02/2015

Comunicat de presa

Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania si Institutul de Economie Sociala din cadrul FDSC au lansat azi proiectului ICAR Incluziune prin micro - Credit si Ajutor Reciproc — strategie sustenabila a economiei sociale pentru ocupare si creare de intreprinderi sociale. In contextual unei rate reduse de ocupare (aproximativ 60%) si a unei rate mari a saraciei (40.4% din populatia Romaniei era in 2014 expusa riscului de saracie), evenimentului a dezbatut modul in care Casele de Ajutor Reciproc (CAR) pot sa contribuie la incluziunea financiara a romanilor, fiind abordate teme precum CAR-model de credibilitate viabil si incluziv, Micro-finantarea si Codul european de bune practici, implicarea CAR in economia sociala.

citeste mai mult »